Uit in Bippen: Spoorfietsen

Fietsen op zondagmiddag. Klinkt lekker burgerlijk. Is het ook! Spoorfietsen is toch net een tikkie minder burgerlijk en naast dat het heel erg leuk is, verbrand je ook de nodige calorieen. Win- win!

Op een uurtje rijden van Hengelo ligt Bippen. Ik had er nog nooit van gehoord, en heel gek is dat niet, want het is een heel klein plaatsje. Wel een heel leuk plaatsje in een prachtige omgeving. Onderweg zien we glooiende landschappen met akkers vol mais en weilanden waar koeien rustig lopen te grazen. Het groen wordt afgewisseld met mooie, oude, typisch Duitse boerderijen. Instant vakantie gevoel!

DSC_0805.jpgSamen met vrienden en hun zoon melden we ons bij een kantoor dat doet denken aan een oud stationnetje. Hier krijgen we, in het Duits, een korte uitleg over de activiteit en dan kunnen we beginnen! We krijgen twee wagentjes mee. Ieder wagentje heeft twee fietsen met een bankje ertussen. De meisjes gaan bij elkaar in het voorste wagentje, en de mannen gaan in het wagentje er achter. Het idee achter deze opstelling is dat de mannen ons vooruit kunnen duwen!  En dan is het een kwestie van fietsen!

Over een oud spoor, dat niet meer in gebruik is, fiets je zo’n 8 kilometer door het prachtige Hasetal. Onderweg kom je een paar spoorbomen tegen die je handmatig omhoog moet halen, om vervolgens weer verder te fietsen! Wij hebben een hele voorraad lekkers mee genomen. Chips, drinken, kaas, komkommer, tomaatjes. Terwijl wij fietsen lopen de kindjes tussen de wagonnetjes heen en weer om iedereen van een hapje en een drankje te voorzien.

Na een paar kilometer is er een overgang en vlakbij zit een restaurant. We kunnen hier eventjes naar toe om een wat te gaan drinken, maar omdat we zelf heel veel mee hebben genomen, fietsen we door!

DSC_0752.jpgNa ruim een uur komen we bij het eindpunt aan. Het spoor houdt hier ook gewoon op! We moeten de wagonnetjes even omdraaien en fietsen dan terug.

Omdat we niet super snel gaan en er ook genoeg tijd is om regelmatig even stil te staan en van het uitzicht kunnen genieten, is het voor de kinderen ook erg leuk! Zij kunnen regelmatig even hun benen strekken, en stukje lopen, beestjes zoeken en helpen met de slagbomen omhoog doen!

Na bijna drie uur fietsen zijn wij terug in Bippen. Al hebben we niet heel erg hard gefietst, heel veel gekletst, heel vaak gestopt een rups te bewonderen, een roofvogel te spotten of een hertje door het bos te zien wandelen,  het is toch een behoorlijke work out! We hebben allemaal wel een drankje verdiend! Op loopafstand van het startpunt vind je een pizzaria en een restaurant, maar op tien minuutjes rijden vind je een typisch Duits Kartoffelhaus. Het biertje dat eventjes later voor mijn neus staat, is het lekkerste biertje ooit!

DSC_0821.jpgBij Ankumer Kartoffelhaus in Ankum hangen de koekoeksklokken aan de muur en vind je overal opgezette dieren, oude schilderijtjes, potjes, keteltjes en flesjes. Een Duits restaurant zoals je een Duits restaurant verwacht! Ze hebben ze een fijne kaart met verschillende schnitzels, hamburgers, steaks en stoofgerechten. Ik kan je vertellen, dat smaakt in combinatie met een grote pul bier heerlijk na een hele middag fietsen!

DSC_0845.jpg

 

Praktische informatie:

DSC_0690.jpgEr zijn verschillende mogelijkheden tot spoorfietsen! Er zijn diverse opstartpunten en ook kun je kiezen of je met z’n tweetjes, met een klein groepje of met je hele voetbalelftal wil gaan fietsen! Ook een ideale activiteit om tijdens een familiedag te doen. Er is ruimte tot 100 personen. Er zijn meerdere pakketten mogelijk. Voor meer informatie verwijs ik je graag naar de website www.hasental.de  Het restaurant waar wij zijn geweest, ligt op 12 minuutjes rijden van Bippen. De keuken van het restaurant is van woensdag tot zondag geopend van 18.00 tot 21.00. Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar hun website www.ankumer-kartoffelhaus.de

 


2 reacties op ‘Uit in Bippen: Spoorfietsen

  1. Leuk!! Maar wat als je nou niet zo snel fietst, dan kan het dus gebeuren dat een volgend wagonnetje achter je zit te drukken? Ik heb me dat altijd al afgevraagd… dat lijkt me namelijk echt een nadeel… haha!
    En met hoeveel kinderen kun je op zo’n karretje??

    1. Haha ja dat kan, maar volgens mij is dit wel een rustig traject. Je moet alleen op tijd terug zijn zodat de groep die savonds begint niet tegen je op knalt! En veel langzamer dan wij zul je niet gaan hoor 🤣 op het karretje waar wij op zaten passen drie kindjes op het bankje.. maar ze hadden ook gave andere wagons met meer plek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.