Anti Snot Tips

De baby’s zijn verkouden. En ook niet zo’n klein beetje! Dikke groene bellen hangen onder de kleine neusjes. Af en toe wordt er zelfs een belletje van geblazen! Verkouden is shit, verkouden baby’s is helemaal ellendig. Huilen, bijna stikken en snot all over the place. Ik vroeg jullie om tips en kreeg er heel erg veel! Ik deel ze graag met jullie!

 

Luuf!

41344612_453682968453204_6206900399023063040_nMet stip op één: Luuf!  Luuf is een verkoudheidsbalsem op basis van natuurlijke ingrediënten en is verkrijgbaar als Babybalsem en Kinderbalsem. Babybalsem bevat géén menthol. Deze balsem is geschikt voor baby’s vanaf zes maanden. Fos en Moos zijn net zeven maanden dus ik kan dit product gebruiken. De balsem ruikt heerlijk en smeert makkelijk uit. Ik heb van Fos en Moos de voetjes ingesmeerd met Luuf en ook een beetje op hun rug en borstkas gesmeerd voordat ik ze hun slaapzakje aan deed en naar bed bracht. Luuf werkt lekker snel. Al binnen een paar minuten zag ik dat de ademhaling een stukje soepeler ging en die nacht zijn ze ook niet meer wakker geworden door benauwdheid.

Pas op! Hoewel Luuf natuurlijke ingrediënten bevat, is het toch verstandig om de bijsluiter goed te lezen. Zo moet je oppassen dat baby’s de balsem niet in hun oogjes, mond of neusje  krijgen. Door het op de voetjes te smeren en hierna sokjes of een slaapzak aan te doen, voorkom je dat de kindjes het op hun handen krijgen en deze vervolgens in hun mond stoppen of met hun vingers in hun oogjes wrijven. Heeft je kindje astma bronchiale of andere aandoeningen van de ademhalingswegen die met een duidelijke overgevoeligheid van de ademhalingswegen gepaard gaan, gebruik dan geen Luuf maar ga even langs de huisarts! 

Halve ui onder het bed

Lekker ouderwets en lekker stinken, maar het helpt wel! Snijdt een ui door midden en leg deze op een schoteltje onder het bed of op een ander plekje op de slaapkamer waar het kindje niet bij kan maar dat toch wel dicht bij het kindje is.

DSC_1027.jpg

 

Neusspray

Er zijn verschillende soorten neussprays op de markt die geschikt zijn voor baby’s. Het is vaak wel even wennen voor zo’n klein mensje die niet snapt waarom er iets in zijn neusje wordt gedrukt, maar als ik jullie moet geloven wennen ze hier snel aan. Een neusspray verlicht en verzocht de luchtwegen waardoor het kindje weer vrij kan ademhalen en lekker kan slapen.

Neusje uitzuigen.

Er zijn speciale uitzuig-producten voor kindjes tot 2 jaar op de markt. Kindjes tot die leeftijd kunnen vaak nog niet goed snuiten waardoor snot ophoopt in de neus. Door een zacht dopje in het neusje van het kindje te drukken en vervolgens aan het uiteinde van een slangetje voorzichtig te zuigen, zuig je de snot uit het neusje. Het klinkt heel logisch, ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken.

Neuspomp

Dit pompje werkt een beetje het zelfde als het uitzuigdingetje. Alleen hoef je er niet zelf aan te zuigen. Dit pompje is te koop bij onder andere Hema en Prenatal, maar ook bij Bol.com en verschillende drogisten. Lees voor gebruik wel goed de bijsluiter!

Zwitsal met eucalyptus.

Deze tip kreeg ik ook vaak binnen. Zwitsal bad en wasgel ademvrij met eucalyptus zorgt ervoor dat je baby, na een badje, weer beter kan ademen. Waarom ik géén fan ben van Zwistal en deze producten dan ook niet gebruik, kun je >hier< lezen.

Toco tholin

Afbeeldingsresultaat voor toco tholinIk hou van Toco tholin! Ik heb het ook bijna altijd in huis, maar nu  niet. Zul je net zien. Dit ” “Het goede oude huismiddel”, is gebaseerd op 7 zuivere etherische oliën. Ik gebruik het zelf ook regelmatig door een druppeltje in mijn mond te doen of een beetje onder mijn neus te smeren. Voor baby’s zou ik dit niet doen. Wel kun je een druppeltje op een puntje van een lakentje doen! Ook stomen met een druppeltje Toco Tholin helpt om beter te ademen! Te koop bij de drogist.

Hoofdeinde omhoog

Als ik zelf vol snot zit, vind ik het ook prettig om iets rechter op te slapen. Prettig is trouwens een groot woord, maar het helpt wel! Ook bij kindjes kan dit helpen. Leg een plat kussen of een opgevouwen dekentje onder de matras om het hoofdeinde iets te verhogen zodat het kindje iets beter kan ademhalen.

En mocht het allemaal niet helpen, leg de baby’s dan in bed, haal  een paar oordoppen en een liter of drie goede wijn en hopen dat het snel over gaat! (grapje natuurlijk)

Disclaimer:

Ondanks dat ik bijna alle aflevering van Grey’s anatomy heb gekeken, ben ik nog steeds geen arts! Wolferien.com is op geen enkele manier aansprakelijk voor de gevolgen van het gebruik van een van bovenstaande producten. Dit artikel is gebaseerd op mijn eigen ervaring. Vraag altijd advies van een gediplomeerd drogist of vraag het na bij je eigen huisarts! 

 

 


4 reacties op ‘Anti Snot Tips

  1. Goede tips (ook al heb ik ze niet meer nodig). Ik mis 1 gouden tip die ik 17 jaar geleden van een crèche leidster kreeg. Cinuforce druppels (vroeger bekend als pho-ho olie). Een homeopathisch middel. Doe een paar druppels in een bakje, maak van je badkamer een stoomcabine en ga met je kindje in bad of onder de douche. Als je het goed doet ruikt je badkamer naar menthol en opent het de luchtwegen en neus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.