Poncho vs Plu

Dé vraag van dit seizoen. Gaan we voor een poncho? Of nemen we toch de paraplu?! Mijn kinderen zochten het uit!

DSC_0659 (2).JPGDat ik zelf als een verzopen kat thuis kom is nog tot daar aan toe, maar als Boaz en Midas zeiknat geregend worden en ze moeten daarna nog een hele dag naar school, ik vind dat zo zielig! Gelukkig is er hele leuke regenkleding voor kindjes

Een paraplu is heel gebruikelijk hier in huis. Je komt ze overal tegen. De kapstok, in de auto, in de kinderwagen, op de badkamer (vraag me niet waarom). Regelmatig pakt Midas ook een plu om mee te spelen. Hij is tegenwoordig in de ban van “vader en moedertje” en vader komt steevast met zijn haaienparaplu thuis van het werk!

Bij een poncho denk ik al snel aan die super dunne, knalroze wegwerp dingen die je voor een eurootje koopt bij een goedkope hebbeding-winkel. Hartstikke handig voor een dagje festival of om voor de zekerheid in je tas te mikken. Maar ik kom er dus nu pas achter dat je de meest uiteenlopende varianten daarin hebt! En aangezien de haai, na de dino het allerlievelingsdier van Midas is, straalde zijn gezichtje dan ook toen ik hem een haaien-regenponcho special voor kinderen liet zien! Dat had hij nog nóóit gezien!

Ik zette de voor- én nadelen van zowel een paraplu als een poncho voor je op een rijtje!

Voordelen paraplu:

Je klapt hem snel open en bent binnen een paar seconden droog. Je kunt er ook heel goed samen met je vriendje onder schuilen. Door het handvat heel eenvoudig mee te nemen, ook als je hem niet gebruikt. Doet tevens dienst als wandelstok, of hockeystick!

Nadelen paraplu:

DSC_0981De wind is niet je beste vriend als je met een paraplu door de regen loopt. Grote kans dat een rukwind de plu kapot waait of uit je handen trekt. Kun je er achteraan rennen. Door de regen. Bleh. Je hebt toch minstens één hand nodig om de paraplu vast te houden. Niet handig als je daarnaast ook nog een kinderwagen moet duwen én een peuter vast moet houden én een boodschappen tas moet tillen…. En dan is er nog het gevaar van de punt. Nou zitten op de meeste kinderparaplu’s noppen op de uiteindes, maar ik ken genoeg paraplu’s die deze noppen niet hebben. Ideaal voor een wedstrijdje oog-uitsteken maar ik blijf het gevaarlijke dingen vinden!

Voordelen Poncho:

DSC_0852.jpgJe hebt je handen vrij, dus je kunt nog steeds goed fietsen, rennen, tennissen, wat je wil! Je kunt er heel goed een dikke jas onder dragen. Of niets. Niemand die het ziet! Doordat de poncho lekker lang is, kan Boaz als hij op de fiets zit, de achterkant over het zadel hangen. Zo blijven ook z’n billen lekker droog! Opgevouwen is een poncho maar een heel klein pakketje en nóg makkelijker weg te

Nadelen van een Poncho: 

Het is wel eventjes een gedoe om ze aan te krijgen. Een natte poncho moet je goed uithangen om te laten drogen, die gooi je beter niet nat ergens in een hoekje na gebruik. Niet handig als je een hanenkam hebt.

De Ontknoping (tromgeroffel!)

Voor mij persoonlijk blijft een paraplu mijn favoriete anti-regen device. Maar voor de kinderen vind ik de poncho ideaal! Ik kan ze met de poncho goed meenemen achter op de fiets zonder dat er punten in mijn rug prikken. Geen ellende met wind, geen gezeur dat ze hem niet meer vast willen houden én in bijvoorbeeld een haaienponcho zien er ook nog eens heel erg leuk uit

DSC_0220Laarsjes zijn een must!

Paraplu of Poncho, regenlaarsjes passen overal bij! Boaz, Midas en zelfs Fos en Moos kregen een tijdje geleden hele coole Bergstein laarsjes. Ik had ze destijds weg gezet want, zomer, heet, droog en geen drupje regen te bekennen. Maar, domme mama die ik ben, laarsjes kunnen altijd en overal! Al snel werden ze dan ook weer van boven naar beneden gehaald. De hele zomer was het óf blote voeten, of laarsjes.  En ja, het zal er ook wel mee te maken hebben dat deze laarsjes veel makkelijker aan gaan dan dichte schoenen, en veel makkelijker weer uit. Maar als ze niet lekker hadden gelopen, hadden Boaz en Midas ze niet zo vaak aan gehad!

DSC_0940.jpgGelukkig groeien de voeten van mijn jongens niet zo hard en kunnen de regenlaarsjes nog een seizoen mee en gebruikt worden waarvoor ze gemaakt zijn. In de plassen stampen! Oh, en mocht het nou echt de horrorwinter worden die al jaren voorspeld is, dan kunnen we altijd nog gaan voor de superwarme winterboots! 

Ben jij team poncho of team plu?! Laat het me weten op Instagram en wie weet heb ik binnenkort iets heel erg leuks voor je!

 


2 reacties op ‘Poncho vs Plu

  1. Ik vraag me af of je nog verschil merkt tussen deze (leuke maar vrij prijzige) Bergstein laarsjes en goedkopere (action) laarsjes? Gezien de groei van de voetjes vind ik 30 euro per laarzen paartje best prijzig..

    1. Ik heb in het verleden ook wel goedkopere laarsjes gehad, maar merk dat ze deze veel liever aan hebben .. door het betere voetenbed en pasvorm zitten ze beter.. denk dat het voornamelijk m daar in zit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.