Ik biecht op … #2

Een tijdje geleden ging ik met de billen bloot. Ik biechtte al mijn new-born loedermoeder acties op. En dat voelde zo bevrijdend! Dus ik knal er gewoon weer eentje in. Deze keer biecht ik op wat mijn zeven maanden oude baby’s allemaal al gegeten hebben! Bel het AMK maar vast!

Ik heb bewust wat langer gewacht met vast voedsel voor Fos en Moos. Vooral Fos was daar nog helemaal niet aan toe. En eerlijk, ik vond het ook gewoon een gedoe om een baby van vier maanden die nog niet eens goed rechtop kon zitten al vol te proppen met geprakte pompoen en andere “lekker vlekken en smeren voeding”. Vanaf zes maanden zijn we begonnen met stukjes brood, geprakte banaan, een beetje kwark met gepureerde aardbeien. Babyvoeding zoals babyvoeding hoort te zijn. Dat hield ik een week vol. Toen vond ik het saai en ben ik de grenzen gaan verleggen!

Mijn kindjes zijn zeven maanden en hebben tot nu al gehad :

Pizza:
Heel rapley methode proof geef ik ze soms een stukje van de korst in hun handjes of ik geef ze een heel klein door mij voorgekauwd stukje (ja, ik ben zo’n ranzig mens)

DSC_0096Broodbode Broodje:
Een stukje korst, een plakje mozzarella, een beetje kaas en een hapje tuna melt. Ook Fos en Moos zijn fan van Broodbode!

Pepernoten:
Nee mensen, niet een hele pepernoot, hold your horses! Ik brak vooraf een heel klein kruimeltje met mijn tanden af en liet ze daar op sabbelen. Vooral de pepernoten met chocolade vielen in de smaak!

Zure soep:
Ik maakte onlangs een mega pan zure soep   met noedels. Ik dacht daar wel genoeg aan te hebben voor twee dagen. Maar als er ook twee hongerige baby’s mee eten, is die pan zo leeg! Volgende keer nóg meer maken!

DSC_0330Lasagne:
Mijn schoonzus had een grote schaal heerlijke, verse lasagne gemaakt. Zelfgemaakte saus en alles! De pastalagen waren super gaar en ik heb gezorgd dat ze niet te grote stukken binnen kregen. Ze hebben zitten smullen met zo’n tweetjes!

Spaghetti:
Nou hoor ik je denken: “als je lasagne al hebt gegeven, is spaghetti echt niet zo vreemd!”. Maar de spaghetti die mijn schoonmoeder (soms) maakt is niet met tomatensaus, groente en kaas. Ze heeft een heel ander recept met een soort jus en draadjesvlees en andijvie en vraag me verder niet hoe het zit. Mijn baby’s vinden het lekker! Gewone spaghetti met tomatensaus, flink veel knoflook, uitje, spekjes, kaas enzo vinden ze trouwens ook heel goed te doen.

DSC_0154Sushi:
Nou is sushi natuurlijk ook hartstikke gezond. Vette vis is heel goed voor baby’s! En, je kunt niet vroeg genoeg met sushi beginnen! Ten tijde van het sushi maaltje lag Moos te slapen. Fos heeft er wel enorm van genoten!

DSC_0444 (2)Broccoli soep: Het is onder tussen een traditie geworden dat onze kindjes als een van de allereerste maaltijden een lepeltje zelfgemaakte broccoli soep krijgen. En dus moesten Fos en Moos er ook aan geloven. Vonden ze helemaal niet erg. Soepstengel on the side en gaan!

Kipcorn:
Deze keer lag Fos weer te slapen, maar Moos zag dat wij aan eten waren en begon uit alle macht te schreeuwen. Hij wilde ook! Ik heb wel de harde, krokante korst eraf gepeuterd en hem vervolgens een klein stukje van het kip-achtige binnenkantje gegeven. Dat kind was zo gelukkig met z’n eerste vette hap! Fucked for life!

Patat:
Okay, eerlijk, deze maaltijd zat niet helemaal in de planning. Maar terwijl ik de kip uit de kipcorn aan het plukken was, hield Midas Moos een patatje voor. Het kind bedenkt zich geen moment, grijpt het patatje uit Midas zijn handen en propt het in zijn mond. Tja…

DSC_0256 (3)Taart:
Wij vieren alles. En heel vaak vieren we dit met taart. En als er niets te vieren is, dan vieren we gewoon dat er taart is! Tijdens hun ver-halfjaar-dag hebben Fos en Moos zitten smullen van een mokka schuimtaartje met lange vingers.

Chocolade:
Natuurlijk hebben ze al chocolade gehad. En niet alleen het dunne laagje dat ze chocolade noemen dat je om de pepernoten vindt. Ze hebben ook al Tony gehad. Tony is leven. Dus.

Fos en Moos krijgen naast deze vreselijke, pedagogisch onverantwoorde, hoe worden ze ooit groot?!- voedingsgroepen ook al heel veel verantwoorde maaltjes gehad. Zo krijgen ze dagelijks een flinke dosis fruit, regelmatig een broodje met humus, groentes, geprakte aardappeltjes en normale kip. Ik verzeker je, het komt helemaal goed met deze twee!


Een reactie op “Ik biecht op … #2

  1. Hier een collega loedermoeder haha… Ijs, limonade, frikandel, knakworst, vette jus, te vaak zoet beleg en zo kan ik er nog wel een paar opsommen… its all about the balance!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.